Aeroport Iasi - BILETE AVION SIBIU - BlueAir WizzAir Tarom

Go to content

Main menu

Aeroport Iasi

Aeroporturi RO


Adresa : Strada Moara de Vant nr. 34, Cod Postal 700377 SAU O.P. 1 C. P. 55 din IASI, Cod: 700750

Telefon : +40232.271.590

Mobil : 0733 - 26 11 11
Mobil : 0743 - 26 11 11
Fax : +40232.271.570

Email : info@aeroport.ro
URL : www.aeroport.ro

Localizare


Aeroportul Iaşi este situat la 8 Km de centrul oraşului Iaşi, în partea de nord-est a acestuia, la o altitudine de 121 m, având următoarele vecinătăţi: la nord: comuna Aroneanu, la est: SCPCB Dancu, la sud: U.M. 01175, la vest: pădurea Ciric.

Puteţi ajunge la aeroport în maxim 15 minute cu maşina personală sau cu un taxi.

Parcare

Aeroportul Iaşi beneficiază de parcare proprie, cu un numar total de  200  de locuri de parcare cu autotaxare, din care 2 locuri pentru persoane cu dizabilităţi.
Tariful de parcare este de 3 Ron/oră în primele 5 ore şi 1 Ron/oră pentru următoarele ore până la plecare.

Transport

Există un număr de 20 autoturisme taxi autorizate de aeroport, identificate prin sigla afişată pe maşină. De asemenea aeroportul beneficiază de 15 locuri de parcare speciale pentru taxi.

Având locaţia în nord estul Moldovei, pe un deal înalt de 180m, Aeroportul Iaşi este unul dintre cele mai vechi aeroporturi acreditate din România. Chiar din anul 1905 aveau loc, pe o pistă de iarbă mai mult sau mai puţin adecvată, întreceri artistice aviatice cu pionierii aviaţiei romantice, susţinută in acea perioadă de Casa Regală.

În timpul perioadei interbelice, între Primul Război Mondial şi al doilea Război Mondial, zona Iaşi şi-a câştigat statutul ei reprezentativ comercial în 1926, când orarul zborurilor a fost oficializat pe ruta Bucureşti-Galaţi-Iaşi şi Chişinău. Zborurile erau operate de avioanele DeHavilland cu două motoare şi elice, având capacitatea maximă de 14 scaune. Până la începutul celui de-al doilea război mondial, această rută a fost exploatată constant, dar odată cu bombardamentele masive asupra Iaşului, când aeroportul a fost deasemenea distrus, întreaga zonă a devenit greu accesibilă

În anul 1969, Aeroportul Iaşi este modernizat, ca parte a unui program naţional de reabilitare a mai multor obiective strategice. O pista de beton este construită, cu o lungime totală de 1800m, cu un balizaj modern şi cu un terminal pentru pasageri. Cu noile dotări tehnice, Aeroportul Iaşi  a reluat competiţia comercială naţională, în timp ce Compania Tarom opera în mod curent zilnic pe destinaţii ca Bucureşti, Arad, Timişoara şi Cluj.

Aeroport Iasi


Back to content | Back to main menu